Totaal aantal pageviews

zondag, november 04, 2007

RWV Winterserie 4 november 2007

Op een grote paddestoel........
Mooie herfstkleuren
Een rimpelloze singel

Mmmmm....lekker bakkie!
Onderweg naar de finish

De Rotterdamse Wandel Vereniging organiseert elk jaar een winterserie wandelingen door, om en rond het Kralingse Bos. Vandaag is de start van deze serie en Lisette en ik hebben besloten om weer gezellig met z’n tweetjes te gaan wandelen. Ik had ook Arie en Anja uit Dordrecht getipt, het is altijd weer gezellig om met elkaar een tochtje te lopen.

Zo gezegd zo gedaan, ik sta bij Lisette om 8.55 uur op de stoep. Doet een slaperige Lisette open: “Jee, ik heb me verslapen, erg hè?” Nou ja, dat kan gebeuren. Ik zei: “Doe lekker rustig aan”, dan gaan we maar iets later weg. Ik kreeg van Arie een SMS-je dat ze al waren gearriveerd om 9.15 uur. Uiteindelijk komen we toch aan bij het startbureau op het Lange Pad en schrijven ons in voor de tocht, helemaal in de veronderstelling dat ik voor de enkele tocht moest betalen. Ik moest 8 euro afrekenen en vond dat toch wel erg veel maar zei niets omdat we al zo laat waren en ik op tijd weer terug wilde zijn. Maar later ging ik denken: Hè dit klopt niet!
Bij de rustpauze heb ik het boekje zitten bekijken en ik had gelijk: ik heb veel te veel betaald.
Na afloop van de tocht gevraagd hoe dit kan, bleek ik bij het verkeerde bordje gestaan te hebben. Ik stond bij de “SERIE”. Tja……………..helemaal over het hoofd gezien! Letterlijk, want de bordjes hingen heel onopvallend aan het plafond. Wist ik veel! Achteraf is het toch nog goed gekomen hoor, ik kreeg netjes mijn geld terug.

Het is erg mooi en rustig weer, een beetje bewolkt maar de temperatuur is goed. En al kletsend en babbelend komen we na een uur bij de rust Restaurant “De Big” aan voor een sanitaire stop. Anja haalt koffie voor ons en zo is er weer een half uur voorbij gegaan en gaan we weer op pad.

Vanuit het Kralingse Bos, dat prachtig in de herfstkleuren getooid is, komen we aan in Prinsenland. De RWV weet altijd leuke straatjes te vinden en wij kijken onze ogen uit naar de prachtige huisje die je onderweg ziet. Ook een school zwanen met veel jonkies.
En we komen natuurlijk een aantal mooie bruggetjes tegen waar Arie een fotootje van maakt. Er zitten prachtige exemplaren bij. Een paar knulletjes die aan het spelen waren op een berg zand vroegen ons waarom er zoveel mensen aan het wandelen waren. Blijkbaar is het altijd erg rustig in die wijk!

En zo komen weer aan op de Kralingse weg, vlakbij het Kralingse Bos. Het is inmiddels al laat geworden, en ik krijg een SMS-je van Rob of ik al onderweg naar huis ben. Het is 1 uur. Nee, we moeten nog een aardig eindje tot aan het startbureau. Onderweg komen we een nep paddestoel van hout uitgesneden tegen langs de kant van het wandelpad, Arie gaat ernaast staan en ik schiet een foto. Anja komt ook tot de ontdekking dat de tocht niet 15 maar ruim 17 km is! Nou mijn voeten laten mij merken dat ze het niet zo fijn hebben in die schoenen en dat ze blij zijn als ik ze na 3,5 uur wandelen uit kan doen!

Maar al met al weer een fijne tocht gewandeld met heel tof gezelschap!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Ineke,

Je hebt er weer een gezellig verhaal van gemaakt en de foto's zijn prachtig, je staat er fris en fruitig op! Leuk om weer mee te gaan bij de 7 heuvelenloop, hopelijk ben ik den wel beter zit nu helaas in de lappenmand...

groet Elly

noortje zei

Kwam zomaar op je log en ik wilde je dit gewoon even laten weten. Ik ben namelijk zelf ook met het wandelvirus besmet