Totaal aantal pageviews

zondag, september 22, 2024

100 bruggenloop Leiden 2024



In Leiden is sinds drie jaar een 100 bruggen loop. Vorig jaar liepen we hier voor het eerst en dat was zo goed bevallen dat we dit jaar weer gaan! En er is heerlijk weer voorspeld dus de korte box kan aan.

Al vroeg in de ochtend rijden Hans en ik naar Leiden, de start is in het centrum op de Garenmarkt dit keer. Niet in het stadhuis zoals vorig jaar. Er is een evenementen terrein opgericht en daar kan je je startbewijs ophalen. Maar ik moet erg nodig plassen dus in een winkel gevraagd of ik even van het toilet gebruik mag maken en dat mocht, heel blij mee!
Na het aanmelden gaan we op pad, de bruggetjes bedwingen. Te beginnen bij brug 7…..eeeuhhh, hebben we wat gemist? Denk het wel! Maar ja, de route is leuk verder en we vermaken ons wel. Na 10 minuten wandelen zien we een leuke koffie tent, tijd voor een bakkie want de rij voor de gratis koffie bij de start was te lang. De koffie smaakt heerlijk! Via de Hortus Botanicus lopen we de stad in. Na bruggetje nummer 50 even een koffie break want nu moet Hans enorm plassen. Op het plein is het goed toeven op een bankje met een bakkie. Genieten…..
We worden een beetje tuureluurs van het heen- en weer geloop hahaha. Ze hebben er alles aan gedaan om 19,5 km lange route uit te stippelen zonder de stad uit te gaan. Na een tijdje zijn we het een beetje zat en onze magen beginnen te knorren, tijd voor een broodje op een bankje. Aan het water, uiteraard want hier is veeeeeel water, vandaar die bruggetjes 🤣, eten we onze bolletjes kaas op in gezelschap van een aantal kraaien en een meeuw. Hans houdt hem op afstand want je weet het maar nooit met die beesten, ze kunnen zo je eten uit je hand pikken! Maar deze is oud, die doet dat niet.
Hierna slingeren we verder door de stad. Ik vul mijn flesje bij een openbare waterkraan. Wel jammer dat de organisatie niet op het warme weer heeft ingespeeld door water posten te creëren……en er zijn genoeg Dixie’s te vinden onderweg maar allemaal met een slotje erop. De enige zonder slotje is bezet en er staan ook drie dames voor dus laat maar gaan. Even later zie ik een huis met een bord voor de ingang van de tuin: koffie en cake. Er is ook een kunstroute te lopen en dit huis is er onderdeel van. Ik vraag vriendelijk of ik van het toilet gebruik mag maken en de dame aarzelt wat. Ik zeg tegen haar: u twijfelt? Ja, zegt ze, het is een oud toilet……eeuuh oké. Nou dat viel best mee hoor 😆
Opgelucht loop ik weer verder. Twee jonge meisjes staan bij hun huis om loten te verkopen voor hun dans club middels de Grote Club actie. Ik koop een lootje, wie weet maak ik kans op de hoofdprijs?? 
We willen nu wel weer eventjes pauzeren langs het water, met zicht op de Zijlpoort. Even later komen twee dames naast ons zitten die er doorheen zitten want het is best warm 🥵 Een van de dames vraagt hoeveel wij lopen, 19,5 km is ons antwoord. Zoooo….zegt ze. Wij vinden het heel normaal en een fijne afstand maar dat het ons zo makkelijk af gaat is niet iedereen gegeven blijkt wel.
Hier vandaan is het nog maar 3 km en zijn we, als we op de markt aankomen, aan het einde van de route. Maar we kunnen niet goed de finish vinden. Na een foto van mij bij de stroopwafel tent (dat ruikt erg errrug lekker maar ik hou me in) gaan we via Google maps naar het finish terrein. 
Na de laatste stempel krijg ik mijn medaille en die van Hans omgehangen (helaas dezelfde als vorig jaar!) en gaan we naar de auto die dichtbij in de garage aldaar staat. Maar eerst nog effe een flesje water scoren, de waterhuishouding aanvullen. Ik heb een reuze dorst! Ik vond het “evenementen” terrein een sfeerloze bedoening, heel jammer!
En dan komen we op de terugweg ook nog in een enorme file terecht op de A13 dus we zijn laat thuis. Maar eenmaal daar aangekomen ploffen we neer op de bank en genieten we na van een heerlijke dag. Ik heb er echt van genoten! Op een paar minpuntjes na een goed georganiseerde tocht.

EDIT: ik kreeg al snel een mail van de organisatie omdat zij hadden vernomen dat ik een dubbele medaille had gekregen. Ik zou een nieuwe medaille toegestuurd krijgen en dat is ook gebeurd! Erg netjes vind ik dat van de organisatie.



 Meer foto’s hier